06:45 26 Septembrie 2018
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.83
  • RUB0.26
  • RON4.25
  • UAH0.60
Встреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ

FR disponibilă să continue redeschiderea pieţei pentru produsele RM

фото правительства Молдовы
Moldova
Sa primesc un link scurt
2820

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut, în dimineaţa zileri de vineri, o întrevedere bilaterală cu omologul său rus, Dmitri Medvedev.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Întâlnirea celor doi premieri s-a desfăşurat în oraşul Burabai, Kazahstan, unde se desfăşoară Summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Gaburici şi Medvedev au convenit asupra reluării activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

„Aceasta este cea mai potrivită platformă pentru abordarea constructivă și pragmatică a tuturor subiectelor de pe agenda bilaterală”, a declarat Gaburici.

Șeful Executivului de la Chișinău i-a mulțumit omologului său rus pentru primii pași făcuți în reluarea exporturilor de produse agricole pentru unele companii din Republica Moldova. Prim-ministrul Gaburici a pledat pentru dezvoltarea relațiilor constructive cu Federația Rusă.

Premierul rus şi-a exprimat acordul în vederea ameliorării relaţiilor comercial-economice, care sunt benefice pentru economiile celor două state. Medvedev a reiterat disponibilitatea țării sale de a continua redeschiderea pieței ruse pentru produsele moldovenești. „Dialogul dintre țările noastre trebuie să continue într-o manieră constructivă”, a menționat Președintele Guvernului Federaţiei Ruse.

Alte subiecte abordate de Gaburici și Medvedev au vizat aspecte ale colaborării în domeniul energetic și cel social.

 


Tematic

Premierul RM va participa la şedinţa Consiliului şefilor de guvern CSI
Consiliul şefilor de guvern din ţările CSI se va convoca la 29 mai
Tagurile:
Medvedev, CSI, Moldova, Gaburici, Rusia, Kazahstan
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei