12:37 26 Septembrie 2018
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.83
  • RUB0.26
  • RON4.25
  • UAH0.60
csi снг

Chiril Gaburici a participat la reuniunea şefilor de guvern CSI

Guvernul RM
Moldova
Sa primesc un link scurt
3210

Premierul Republicii Moldova a participat vineri la ședința Consiliului şefilor de Guvern al Comunităţii Statelor Independente (CSI).

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Premierul Chiril Gaburici a declarat la şedinţa Consiliului  şefilor de Guvern CSI din Kazahstan că Republica Moldova mizează în continuare pe dezvoltarea în cadrul CSI a schimburilor comercial-economice, consolidarea capacității acordului privind zona de comerț liber și cooperarea în sfera industriei, energiei și transporturilor.

Встреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ
фото правительства Молдовы

Gaburici a semnat mai multe documente privind cooperarea comercial-economică, precum și cooperarea serviciilor de arhivă.

Şefii delegațiilor statelor CSI au fost primiți de către președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev. Şeful statului kazah a prezentat o informație privind ultimele evoluții cu referire la opțiunile de integrare, care se dezvoltă în spațiul Comunităţii  Statelor  Independente.

Premierul Chiril Gaburici s-a aflat timp de două zile în orașul Burabai, Kazahstan, unde a avut mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din Federația Rusă, Republica Belarus și Republica Kazahstan.

 

Tematic

Premierul RM va participa la şedinţa Consiliului şefilor de guvern CSI
Consiliul şefilor de guvern din ţările CSI se va convoca la 29 mai
Tagurile:
KAZAHSTAN, REUNIUNE, CSI, Gaburici, premier
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei