05:40 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК

CEC: listele electorale conţin date cu caracter personal

© Sputnik /
Moldova
Sa primesc un link scurt
Alegeri locale generale în Moldova (37)
143 0 0

Cimisia Electorală Centrală a sesizat Parlamentul în legătură cu o coliziune între regulile referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi prevederile Codului electoral ce reglementează modul de întocmire a listelor electorale.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. Comisia Electorală Centrală a anunţat Parlamentul că întâmpină dificultăţi la aplicarea Legii nr. 133 din 8 iulie 2011 privind protecţia datelor cu caracter personal. Instituţia a făcut publică o scrisoare trimisă încă la 18 septembrie 2013 preşedintelui de atunci al Parlamentului, actualului deputat Igor Corman.

Potrivit CEC, dificultăţile apar în legătură cu informaţiile cu caracter personal înscrise în listele electorale.

Potrivit Codului Electoral, menţionează CEC, în listele electorale sunt înscrişi alegătorii, indicându-se numele şi prenumele, anul naşterii, domiciliul, seria şi numărul actului de identitate al acestora. Astfel, punerea în aplicare a prevederilor Codului electoral cu privire la listele electorale contravine normelor ce se referă la datele cu caracter personal.

În adresarea sa către Parlament, CEC susţine că, în vederea unificării legislaţiei în vigoare, este necesară revizuirea Legii nr. 133 din 8 iulie 2011 cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, în vederea asigurării accesului la informaţia electorală.

Тема:
Alegeri locale generale în Moldova (37)

Tematic

Cetăţenii pot verifica veridicitatea listelor electorale
A fost lansat Centrul de Apel pentru perioada electorală
Tagurile:
Revizuire, Date cu caracter personal, Parlament, Liste electorale, CEC
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei