08:34 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Работа Международного вещательного центра

Aviz neutru de la Guvern la modificarea Codului Audiovizualului

© Sputnik / Владимир Песня
Moldova
Sa primesc un link scurt
31 0 0

Guvernul a dat miercuri aviz neutru la proiectul de lege semnat de mai mulţi deputaţi PD şi PLDM care prevede modificarea şi completarea Codului Audiovizualului (CA).

CHIŞINĂU, 3 iunie – Sputnik Moldova. Iniţiativa prevede introducerea unor precizări în CA cu privire la noţiunile de retransmisie, radiodifuzor şi produs autohton. 

„Avizul nostru este unul în care se menţionează carenţe de tehnică legislativă. Atenţionăm autorii cu privire la caracterul executoriu al deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) şi aplicarea sancţiunilor din data publicării. Este abuziv. Sancţiunile CCA  trebuie să fie executorii când nu mai pot fi atacate în instanţă”, a declarat ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu.  

„Este de oportunitatea Parlamentului să voteze sau nu acest proiect”, a încheiat ministrul.

Proiectul semnat de deputaţii PD şi PLDM prevede interzicerea transmiterii şi retransmiterii posturilor de televiziune şi radio care conţin programe sau emisiuni informative, analitice, militare, care nu sunt produse în statele membre UE, precum şi în statele care nu au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. 

Totodată, se propune de a revedea cotele minime de volum zilnic de emisie, inclusiv cel difuzat în limba de stat. Se propune de a mări intervalul orelor de maximă audienţă cu 2 ore seara, de la 18.00 la ora 24.00. 

 

Tematic

Opinie: raportul CCA privind retransmiterea programelor de ştiri provoacă întrebări
Tagurile:
aviz, Codul Audiovizualului, Guvern


Știrile Zilei