10:20 19 Mai 2019
În direct
  • EUR20.10
  • USD17.93
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Правительство Республики Молдова

Luni va fi anunţat cel care va ocupa funcţia de premier interimar

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
68 0 0

Preşedintele Nicolae Timofti va anunţa luni cine va fi premier interimar.

 CHIŞINĂU, 19 iunie – Sputnik. Numele premierului interimar va fi făcut public de către preşedintele Nicolae Timofti, luni, 22 iunie, a declarat pentru Sputnik-Moldova, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu. 

„Preşedintele va anunţa luni, cel mai probabil în prima parte a zilei, decizia cu privire la candidatura premierului interimar”, a menţionat Ţurcanu.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a declarat pentru agenţie că premier interimar „va fi unul din cei trei vicepremieri”. În prezent, funcţia de vicepremier o deţin ministrul Economiei Stefan Bride, cel al Afacerilor Externe Natalia Gherman şi vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov. 

„Conform Constituţiei Republicii Moldova, şeful statului poate numi în calitate de prim-ministru interimar unul dintre cei trei viceprim-miniştri”, a declarat Ţurcanu.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a mai anunţat că şeful statului va începe consultările cu partidele parlamentare asupra creării unui nou Guvern după ce acestea „îşi vor preciza poziţiile pe interior”. 

Premierul demisionar Chiril Gaburici a remis Preşedintelui Republicii Moldova o scrisoare oficială în care îşi exprimă refuzul de a exercita interimatul funcţiei de prim-ministru, până la formarea noului Cabinet de Miniştri. 

Deputaţii au votat joi demisia Guvernului. 

Gaburici şi-a făcut publică declaraţia despre demisie la data de 12 iunie. 


Tematic

Guvernul Gaburici a demisionat în mod oficial
Tagurile:
Ţurcanu, Timofti, premier interimar
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei