20:25 20 Septembrie 2018
În direct
  • EUR19.63
  • USD16.79
  • RUB0.25
  • RON4.22
  • UAH0.60
Национальный центр по борьбе с коррупцией

CNA: au fost depistate noi probe în dosarul BEM

© Sputnik / Евгений Панасенко
Moldova
Sa primesc un link scurt
13 0 0

Percheziţiile efectuate în birourile unor persoane vizate în dosarul BEM au scos la iveală noi probe.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Probe în dosarul penal privind fraudele de la BEM au fost depistate în birourile unor învinuiţi, iar procurorul anticorupţie a iniţiat o investigaţie, a anunţat joi serviciul de presă al CNA.

„Procurorul interimar anticorupţie a dispus iniţierea unei investigaţii ca urmare a depistării, în cadrul percheziţiilor de ieri, a mai multor probe în dosarul penal privind fraudele de la BEM. Este vorba despre documente care conţin informaţie secretă din domeniul financiar-bancar, parvenite inclusiv de la investigatori din străinătate. Scopul anchetei este de a stabili circumstanţele în care probe relevante din cauza penală au fost depistate în biroul unuia dintre suspecţi”, se spune în comunicatul CNA.

Sursa a mai relevat că procurorii anticorupţie urmează să investigheze şi faptul identificării în unul dintre birourile percheziţionate a unor probe materiale care demonstrează că martori din dosarul BEM au fost monitorizaţi de persoane terţe, inclusiv cu implicarea unor instituţii ale statului.

CNA aminteşte că la 15 iulie curent patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, fiind învinuite de spălare de bani, infracţiune care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Astăzi, acestea au fost puse sub învinuire, urmând ca procurorii să ceară judecătorilor de instrucţie eliberarea mandatelor de arest pe numele acestora. De notat că reţinuţii figurează într-o investigaţie iniţiată în România, iar un cetăţean român a fost citat de CNA şi procurori pentru a fi audiat în dosarul delapidărilor de la BEM. Acesta este suspectat de complicitate la spălare de bani şi urmează să fie anunţat în urmărire internaţională, dacă nu va răspunde citării repetate.

Serviciul de presă al CNA a anunţat că va reveni cu noi detalii.

Tematic

Noi ridicări de acte în cadrul investigaţiei extinse BEM
Procuratura Generală lărgeşte la maximum investigaţiile privind BEM
Pierderile BEM sunt rezultatul jafului de peste 20 de ani
Procurorii vor verifica cum a fost BEM dirijată de stat
Tagurile:
Dosarul BEM, Probe, Percheziţii, CNA, CNA, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei