05:23 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
penitenciar тюрма

Un om al legii va sta patru ani după gratii

© Sputnik /
Moldova
Sa primesc un link scurt
1301

Un poliţist cu un amic de-al său au fost condamnaţi pentru corupere pasivă

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Un ofiţer superior de investigaţii al Inspectoratului de Poliţie Chişinău a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru corupere pasivă. Infracţiunea a fost săvârşită în complicitate cu un amic de-al poliţistului, care a primit 3 ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 80 mii lei.

Национальный центр по борьбе с коррупцией
© Sputnik / Евгений Панасенко

Omul legii a mai primit o amendă în mărime de o sută de mii de lei şi a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de şase ani.

În luna august 2014, poliţistul, prin intermediul amicului său, a pretins şi acceptat să primească suma de o mie de euro de la o persoană bănuită de comiterea escrocheriei. Pentru această sumă, poliţistul ar fi trebuit să nu-l mai cerceteze penal pe bănuit

Intermediarul era un fost coleg de clasă al poliţistului şi avea rolul de a negocia soluţionarea pozitivă a cauzelor penale aflate în gestiunea amicului. Poliţistul şi complicele său au fost reţinuţi acum un an de Procuratura Anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI. 


Tematic

Patru ani de puşcărie pentru un poliţist acuzat de tortură
Tagurile:
poliţist, Moldova, corupţie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei