05:25 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Премьер-министр Молдовы Валерий Стрелец

Cabinetul de Miniștri de la Chișinău a reacționat la declarația lui Jagland

© Sputnik / фотография пресс-службы ЛДПМ
Moldova
Sa primesc un link scurt
5201

Prim-ministrul Valeriu Streleț se pronunţă în favoarea colaborării cu Europa.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Moldova își va continua parcursul european, a declarat marți prim-ministrul Valeriu Streleț după întrevederea cu Şeful Oficiului Consiliului Europei (CoE) în Republica Moldova, José-Luis Herrero.

Anterior, Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, a avertizat într-un articol publicat în  ziarul „The New York Times” că Guvernul Moldovei ar trebui să se grăbească  cu realizarea reformelor deoarece, în caz contrar, țara riscă să intre într-o criză care se poate extinde departe peste hotarele ei, având repercusiuni asupra securității întregii Europe.

Veronica Gherbovețchi, purtător de cuvânt al prim-ministrului, a comunicat pentru agenția Sputnik că întrevederea lui Streleț cu oficialul de la Consiliul Europei poate fi considerată drept o reacție la declarația lui Jagland. Ea a menționat că părțile au abordat chestiuni legate de reforma justiției și procuraturii, combaterea corupției, situația din Găgăuzia și Transnistria.

"Scopul nostru comun este de a continua parcursul european al Moldovei nu numai la nivel declarativ, ci și prin exemple concrete", a transmis serviciul de presă al Guvernului, citându-l pe premierul moldovean.

La rândul său, reprezentantul Consiliului Europei a salutat intențiile autorităților de la Chișinău și s-a pronunțat pentru continuarea colaborării.

Tematic

Acum 20 de ani, Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei
Schultz: astăzi proiectul european este într-o situație dificilă
Europa a minţit agricultorii moldoveni
Tagurile:
Parcurs european, declarație, reforme, Guvernul RM, Veronica Gherbovețchi, Thorbjørn Jagland, José-Luis Herrero, Valeriu Streleț, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei