14:44 19 Septembrie 2018
În direct
  • EUR19.62
  • USD16.79
  • RUB0.25
  • RON4.22
  • UAH0.60
Молдавский государственный университет. Факультет экономики

Cămine de tip hotel pentru cei mai buni studenţi

© Sputnik / Фред Гринберг
Moldova
Sa primesc un link scurt
106630

În anul de studii 2015-2016, USM va caza studenţii în cămine de tip hotel.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik, Cristina Dănuţă. Primele două cămine de tip hotel de la Universitatea de Stat din Moldova își vor deschide ușile la începutul noului an de studii. Studenții vor fi cazați în cele două cămine în funcție de performanța academică.

Prorectorul pentru probleme sociale al Universității de Stat, Nicolae Sadovei, a declarat pentru Sputnik că în căminele de tip hotel studenții vor dispune de condițiile similare celor dintr-un apartament.

„În Căminul nr.16, studenții vor avea o cameră de dormit, un coridor separat, unde vor putea instala un frigider, grup sanitar, inclusiv cabină de duș. Doar bucătăria va fi comună. În Căminul nr. 10, condițiile sunt aceleași, doar că fiecare cameră va avea separat și o bucătărie”, a precizat Sadovei.

El a mai declarat că taxa de cazare la aceste două cămine va fi un pic mai mare decât la cele care nu au fost renovate, dar mai mică decât pe piața terțiară. Întrebat dacă vor fi majorate în general taxele de cazare în cămin, Nicolae Sadovei a opinat că acestea ar putea să crească cu 15-20 la sută față de cele percepute anul trecut.

Tematic

Cazarea în căminele instituţiilor de învăţământ va costa mai scum?
Tagurile:
Nicolae Sadovei, cămine, Moldova, studenţi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei