10:20 29 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.99
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Moldova
Sa primesc un link scurt
2810

Rusia ocupă unul dintre primele locuri între țările în care pleacă la muncă migranții moldoveni.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Cabinetul de Miniştri al Moldovei a adoptat în cadrul ședinței de miercuri o decizie privind demararea tratativelor pe marginea proiectului de Acord dintre guvernele Moldovei și Rusiei privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, transmite Sputnik.

”Elaborarea unei baze normative și de drept în domeniul recunoașterii diplomelor, titlurilor academice, calificărilor și competențelor cu țările din întreaga lume, în special cu țările în care locuiesc un număr impunător de migranți moldoveni, este una dintre prioritățile Ministerului Educației din republică, a declarat ministrul educației, Corina Fusu, care a prezentat proiectul documentului.

Ministrul a subliniat  că Rusia ocupă unul dintre primele locuri printre țările spre care se îndreaptă migranții moldoveni.

”Voi menţiona că deja există un Acord privind recunoașterea reciprocă a documentelor de studii dintre Rusia și Moldova, care a fost semnat la Chișinău în martie 2003. Dar luând în considerare faptul că sistemele de educație atât din Moldova, cât și din Federaţia Rusă au suportat reforme serioase, acest Acord trebuie revizuit”, a spus Fusu.

Potrivit ei, implementarea noului acord va fi spre binele cetățenilor Moldovei şi va înlesni viaţa acestora.

Tematic

Şefii MAI din trei state au convenit asupra problemei migranţilor
Polonia este gata să primească migranţi
Tagurile:
tratat, Corina Fusu, educație, migranţi, diplome, acord, Moldova, Rusia, Rusia

Știrile Zilei