01:59 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
18 0 0

Lucrările expuse reflectă istoria postbelică a poporului moldav.

CHIȘINĂU, 21 – Sputnik, Dmitri Sidorov. Vineri, în incinta galeriei „Antioh Cantemir” din Bălți va fi vernisată o expoziție a lucrărilor semnate de pictorul Gheorghe Munteanu, artist al poporului, consacrată aniversării a 71-a de la eliberarea Moldovei de sub jugul fascist.

Sub genericul „Pacea în viziunea artistului poporului Gheorghe Munteanu” vor fi expuse 80 de tablouri executate în diferite perioade. Ele reflectă amplu istoria postbelică a poporului moldav, autorul fiind martorul ocular al multor dintre evenimentele reprezentate pe pânze.

Eroul principal al tablourilor este omul muncitor care creează, construiește și multiplică frumosul în jurul său.

Expoziția este organizată de Direcția Cultură a orașului Bălți, la inițiativa Asociației internaționale de prietenie și colaborare, „Moldova și Rusia”, cu susținerea Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Republica Moldova.

Vizitatorii vernisajului vor avea ocazia să ia cunoștință de cărțile și albumele de artă care-i aparțin lui Gheorghe Munteanu. După încheierea expoziției, acestea vor fi transmise bibliotecii și școlilor de artă din orașul Bălți.

Tagurile:
bibliotecă, album de artă, tablouri, Vernisaj, pictor, Expoziție de pictură, Centrul Rus pentru Știință și Cultură din Republica Moldova, Asociația internațională pentru prietenie și colaborare „Moldova și Rusia, Gheorghe Munteanu, Bălți


Știrile Zilei