15:11 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Moldova
Sa primesc un link scurt
16410

Ministerul Justiţiei nu a identificat nicio încălcare a contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău

CHIŞINĂU, 24 aug – Sputnik. O comisie specială a Ministerului Justiţiei care a efectuat lunile trecute un şir de verificări la Aeroportul Internaţional Chişinău, la comanda Guvernului, nu a identificat nicio abatere de la realizarea acestuia, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul Aeroportului Internațional Chişinău, Petru Jardan.

Aeroportul Internaţional Chişinău îşi onorează obligaţiunile la timp
© Sputnik / Evgheni Panasenco, Rodion Proca, Valerii Balan

În cadrul conferinţei, care a fost susţinută la  Aeroportului Internațional Chișinău, Jardan a prezentat un total al activităţii Aeroportului.

Comisia Ministerului Justiţiei a constatat că întreprinderea se dezvoltă dinamic, iar compania care administrează Aeroportul – ”Avia Invest” – asigură un management efectiv pentru extinderea serviciilor și modernizarea Aerportului.

”Noi am colaborat deschis cu controlorii, deși acest proces a cerut multe eforturi și timp. După finalizarea verificărilor au fost trase concluzii și elaborate rapoarte, potrivit cărora controlorii, membri ai comisiei conduse de fostul ministru al Justiției Vladimir Grosu, nu au identificat nicio încălcare”, a declarat Jardan.

Directorul a precizat că în lucrările de modernizare a Aeroportului, ”Avia Invest” a utilizat atât resursele pe care le-a primit de la investitori, cât și cele care au provenit din propria activitate, ceea ce nu contravine contractului de concesionare.

Tematic

O figurantă în cazul BEM a fost reţinută la Aeroportul Chişinău
Aeroportul Internaţional Chişinău îşi onorează obligaţiunile la timp
Terminalul Aeroportului internațional din Chișinău își schimbă aspectul
La aeroportul din Chișinău continuă o construcție de amploare
Tagurile:
modernizare, abatere, contract de concesionare, Petru Jardan, aeroport, Ministerul Justiţiei


Știrile Zilei