10:41 23 Februarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
Винодельческий завод Массандра в Крыму

Marca „Vinul Moldovei” devine recunoscută pe toate continentele

© Sputnik/ Михаил Мокрушин
Moldova
Sa primesc un link scurt
2921

Vinul Moldovei continuă cucerirea continentului asiatic.

CHIŞINĂU, 5 sept – Sputnik. După rezultatele spectaculoase obținute pe piața vinurilor de calitate din China, produsele autohtone promovate sub umbrela brandului național vinicol „Vinul Moldovei” au fost premiate cu aur și argint la cel mai mare concurs de vinuri din regiune – Asia Wine Trophy 2015.

Republica Moldova a participat în premieră la evenimentul desfășurat în orașul Daejeon, Coreea de Sud. În cadrul concursului, produsele noastre au concurat cu un număr impresionant de vinuri – 3920 de probe, prezentate de 29 de state vinicole din întreaga lume.

În urma degustărilor și evaluărilor minuțioase, juriul internațional al concursului, format din 117 experți de talie mondială din 20 de țări, a apreciat cu calificative maxime calitatea vinurilor produse în Republica Moldova. În rezultat, brandul național Vinul Moldovei și-a completat palmaresul cu 10 distincții valoroase: 6 medalii de aur și 4 medalii de argint Asia Wine Trophy 2015.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, a declarat că marca „Vinul Moldovei” devine recunoscută pe toate continentele. 

„În Asia exportăm deja milioane de litri de vin, care ajung preponderent în China, iar rezultatele acestui concurs reprezintă următorul pas hotărât în extinderea prezenței noastre pe piețele de desfacere strategice din regiune”, a declarat Munteanu.  

 

 

 

Tematic

Promisiune: vinurile moldoveneşti vor fi promovate mai mult în Japonia
Vinul Moldovei, inclus în cartea vinurilor de top din regiune
Tagurile:
continent, Vinul Moldovei, Asia Wine Trophy, vin, Moldova, Coreea de Sud, China, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei