18:45 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Капельница

La un cabinet stomatologic din Chişinău au fost depistate nereguli

© Sputnik/ Евгений Панасенко
Moldova
Sa primesc un link scurt
55 0 0

Medicii unui cabinet stomatologic din capitală utilizau produse medicamentoase cu termenul de valabilitate expirat, punând astfel în pericol viața pacienților.

CHIŞINĂU, 5 sept – Sputnik. Acestea sunt rezultatele unui control inopinat efectuat de inspectorii Agenţiei pentru Protecția Consumatorilor (APC). 

Purtătorul de cuvânt al APC, Andrei Guțu, a declarat pentru Sputnik că în cadrul verificărilor, inspectorii au depistat mai multe nereguli. 

“Au fost depistate câteva medicamente cu termen de valabilitate expirat care erau utilizate de medicii stomatologi, foloseau termometru medical electronic neverificat metrologic, iar unele produse stomatologice nu dispuneau de informația completă în limba de stat”, a declarat Guțu.

Solicitat de Sputnik, inspectorul principal al Direcției Control Metrologic și Produse Petroliere din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC), Natalia Ilașciuc, a explicat că utilizarea produselor medicamentoase cu termen de valabilitate expirat prezintă un mare pericol pentru sănătatea consumatorului.

Inspectorii APC au întocmit un proces-verbal privind sancționarea agentului economic conform Codului Contravențional al Republicii Moldova şi au eliberat prescripția de interzicere a utilizării mijloacelor de măsurare și de interzicere a lotului de produse cu termenul de valabilitate expirat.

Tematic

Sputnik Moldova, partener al Centrului pentru protecţia consumatorilor
Sputnik a alcătuit topul celor mai dese încălcări ale drepturilor consumatorilor
Consumatori minţiţi la procurarea gazului lichefiat
Tagurile:
sănătate, pericol, expirat, medicamente, cabinet, stomatologie, Moldova, Chişinău
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei