11:08 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Mariana Alexandru, expert anticorupţie, procuror DNA

CNA: la Chişinău a ajuns mult aşteptatul procuror de la DNA

ziaruldecluj.ro
Moldova
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Expertul a fost selectat de Delegaţia Uniunii Europene, în urma mai multor demersuri ale CNA către misiunile diplomatice.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. CNA a anunţat marţi că un procuror cu experienţă la DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie din România) a venit la Chişinău şi a fost prezentat conducerii Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova.

Potrivit serviciului de presă al CNA, este vorba despre Mariana Alexandru, expert în domeniul criminalităţii economico-financiare, procuror cu o vastă experienţă în cadrul  Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România. Sursa oficială subliniază că expertul a fost selectat de Delegaţia Uniunii Europene, în urma mai multor demersuri ale CNA către misiunile diplomatice.

„Reprezentanţii CNA şi-au exprimat încrederea că experienţa doamnei Alexandru în calitate de procuror DNA va fi una utilă pentru formularea unor recomandări privind îmbunătăţirea cadrului legal în domeniul anticorupţie şi investigarea eficientă a cazurilor de infracţiuni economico-financiare”, se mai spune în comunicatul CNA.

Sursa a specificat faptul că misiunea Marianei Alexandru începe la 15 septembrie curent şi va consta în organizarea unor ample deliberări cu beneficiarii proiectului, Procuratura şi CNA, în vederea  aplicării celor mai bune practici din legislaţia internaţională.

 

Tematic

Procurorul-şef adjunct al DNA va învăţa Moldova cum să combată corupţia
Tagurile:
Practici internaţionale, Demersuri, Expert anticorupţie, Experienţă DNA, Procuror european, Delegaţia UE, DNA, CNA, Mariana Alexandru, România, Chişinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei