18:55 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Банк

De vineri, nu vor mai fi alimentate conturile la băncile în proces de lichidare

© Sputnik/ Evgheni Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
3810

BNM anunţă că de vineri va fi sistată alimentarea conturilor de depozit la vedere și la termen ale persoanele fizice și juridice deschise la BEM, Unibank şi Banca Socială.

CHIŞINĂU, 5 oct- Sputnik. În cadrul acțiunilor de pregătire pentru retragerea licențelor Băncii de Economii S.A., Unibank S.A. și Băncii Sociale S.A., începând cu 9 octombrie, ora 21:00, va fi sistată alimentarea conturilor de depozit la vedere și la termen ale persoanele fizice și juridice deschise la aceste trei bănci, anunţă Banca Naţională a Moldovei. 

„După 9 octombrie, ora 21:00, toate mijloacele bănești care vor parveni în conturile persoanelor fizice și juridice vor fi returnate către inițiatorul plății, cu excepția mijloacelor destinate deservirii creditelor obținute de la aceste bănci. Clienții Băncii de Economii S.A., Unibank S.A. și Băncii Sociale S.A. vor avea în continuare acces la depozitele la vedere și la termen în limita soldului disponibil în conturi”, potrivit BNM.

Înainte de retragerea licenţelor celor trei bănci, soldurile neutilizate din depozitele persoanelor fizice și juridice vor fi transferate în mod centralizat la alte bănci, cu păstrarea condiţiilor contractuale de depozit existente. Informaţia referitoare la băncile către care vor fi transferate soldurile conturilor de depozit va fi pusă la dispoziția clienților prin subdiviziunile teritoriale la care sunt deserviți și prin intermediul mass-media.

Banca Naţională a Moldovei a anunţat anterior că începând cu 9 octombrie, ora 21:00,  vor fi oprite și operațiunile cu cardurile bancare emise de aceste bănci.

 

Tematic

Cardurile emise de cele trei bănci sub administrare specială vor fi blocate
Angajaţii celor trei bănci vor primi toate indemnizaţiile la disponibilizare
O singură ofertă la invitaţia BNM de a investiga situaţia la cele trei bănci
Tagurile:
conturi, transfer, carduri, bănci, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei