12:05 20 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Valeriu Streleţ

Streleţ: creşterea spiritelor protestatare în ţară ar trebui să fie dezamorsată

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
Toamna demisiilor (70)
21101

Valeriu Streleţ propune elaborarea unui plan de acţiuni care să contribuie la dezamorsarea protestelor din Moldova.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik.  Premierul Valeriu Streleţ a declarat, luni, că este nevoie de un plan de acţiuni comun al Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei care să dezamorseze spiritul protestatar din Moldova. 

„Această atmosferă şi creştere a spiritelor protestatare în ţară ar trebui să fie dezamorsată. Şi unii şi alţii cer demisii şi apoi discuţii pe anumite revendicări. Cred că avem nevoie de un plan de acţiuni care să prevadă ce măsuri trebuie să ia guvernarea, după care, în caz dacă nu-şi onorează angajamentele sale, suntem gata să discutăm demisiile”, a declarat premierul.

Şeful Cabinetului de Miniştri a precizat că acţiunile guvernării trebuie să vizeze doar revendicările protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care, potrivit lui Streleţ, sunt proeuropeni, dar nu şi solicitările înaintate de protestatarii din faţa clădirii Parlamentului, organizaţi de PSRM şi Partidul Nostru.

„Sper că şi colegii din Parlament, şi Preşedinţia vor accepta să avem un mesaj comun către protestatarii europeni şi să stabilim această foaie de parcurs pentru a detensiona situaţia şi care să creeze o atmosferă ce ne-ar permite să dezvoltăm Moldova”, a menţionat Streleţ.

Potrivit premierului, foarte multe lucruri cerute de protestatari se conţin în programul de guvernare al Cabinetului de Miniştri, ales de Parlament la 30 iulie.

Тема:
Toamna demisiilor (70)

Tematic

Mitingul de duminică s-a încheiat, dar organizatorii au promis noi proteste
Surpriză! Igor Dodon a venit la protestele Platformei DA
Protestele Platformei DA s-au dezumflat
Protestatarii şi-au mutat corturile de pe carosabil pe trotuar
Streleţ: carosabilul nu este un loc pentru proteste
Tagurile:
Streleţ, proteste, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei