12:27 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Skype

Octombrie, luna securităţii cibernetice

© Sputnik/ Mikhail Fomichev
Moldova
Sa primesc un link scurt
4001

Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice (CCCI) al Inspectoratului Național de Investigații marchează al doilea an consecutiv „Luna Securității Cibernetice”.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Evenimentul se desfășoară în Republica Moldova în contextul  Lunii Europene a Securității Cibernetice, care este cel mai important demers european de creștere a nivelului de informare și de conștientizare a publicului asupra amenințărilor de această natură. 

Pe parcursul lunii octombrie, angajații CCCI  vor desfășura  acțiuni pentru promovarea unui internet sigur și promovarea siguranței online și securității informației, creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul on-line.

Poliţia solicită părinţilor să fie precauţi şi să monitorizeze spațiul virtual şi rețelele de socializare utilizate de copii.

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice întreprind măsuri orientate spre stabilirea utilizatorilor rețelei „Internet” implicați în săvârșirea acțiunilor perverse sau distribuirea imaginilor şi înregistrărilor video unde sunt reprezentați minori implicaţi în activități sexuale, precum şi identificarea persoanelor care nemijlocit comit abuzuri sexuale față de copii.

Tematic

Guvernul va adopta un program special de asigurare a securităţii cibernetice
Tagurile:
cibernetic, poliţie, securitate, copii, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei