01:24 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Работа АЗС

Mai multe companii petroliere riscă să rămână fără licenţă

© Sputnik / Стрингер
Moldova
Sa primesc un link scurt
27 0 0

ANRE a avertizat 18 companii petroliere că riscă să rămână fără licențe dacă nu vor prezenta informaţiile cu privire la modificarea preţurilor de comercializare a produselor petroliere.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis prescripții repetate către 18 companii ce dețin licențe pentru activități pe piaţa produselor petroliere, în care le-a cerut executarea conformă a prescripțiilor cu privire la neprezentarea calculelor de modificare a preţurilor de comercializare a produselor petroliere.

În total, ANRE a emis prescripții către 51 de companii petroliere, în care le-a cerut să prezinte calculele privind modificarea preţurilor la produsele petroliere comercializate, cerință prevăzută de Legea privind piaţa produselor petroliere și Metodologia de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, dar care a fost neglijată anul curent de mai multe companii.

Potrivit Metodologiei, titularii de licență au obligația să prezinte ANRE calculele privind modificarea preţurilor la produsele petroliere comercializate, cu cel puțin 3 zile înainte de punerea în aplicare a noilor prețuri.

Companiile care s-au ales cu prescripții repetate au fost avertizate că, în caz de nerespectare a prescripţiei, ANRE va iniţia procedura de suspendare sau retragere a licenţelor de activitate pe care le deţin acestea.

În prezent, pe piaţa produselor petroliere activează 123 de agenţi economici care deţin 191 de licenţe pentru activități în acest domeniu. Anul curent, pentru încălcările comise, ANRE a suspendat o licenţă pentru activitatea de import şi comercializare cu ridicata a gazului lichefiat şi a retras două licenţe – una pentru importul şi comercializarea cu ridicata a gazului lichefiat şi alta — pentru activitatea de import şi comercializare a benzinei şi motorinei.

Tematic

Cererea scăzută la petrol provoacă ieftinirea acestei hidrocarburi
Preţurile mondiale la petrol scad în rezultatul excedentului de ofertă pe piaţă
Expert: reducerea prețului la petrol în lume nu va influența RM
Experţi occidentali: în 2015 şi 2016 petrolul se va scumpi
Şase companii petroliere au ieftinit gazul lichefiat
Tagurile:
ANRE, petrol, Moldova, licenţă
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei