22:18 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
penitenciar тюрма

Trei tineri care şi-au violat colegul de liceu vor sta 8 ani după gratii

© Sputnik /
Moldova
Sa primesc un link scurt
10411

La insistenţa procurorilor, trei tineri care şi-au violat colegul de liceu şi-au primit pedepsele.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Magistraţii Curţii de Apel Chişinău i-a recunoscut astăzi culpabili pe trei adolescenţi, care acum doi ani, l-au violat pe un coleg mai mic, aplicându-le pedepse a câte 8 ani închisoare fiecăruia.

Hotărârea a fost pronunţată în această după-amiază, după ce procurorii au demonstrat că, în septembrie 2012, inculpaţii, care la acel moment erau elevi în clasa a X-a într-un liceu din Hânceşti, l-au violat timp de trei zile la rând pe un coleg din clasa a III-a. Totul s-a întâmplat în timpul pauzelor dintre ore, minorul de 9 ani fiind dus cu forţa şi abuzat sexual de inculpaţi în sala sportivă şi vestiarele liceului.

Victima a avut curajul să le povestească părinţilor prin ce a trecut. Aceştia au alertat oamenii legii. Inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia, iar expertizele psihiatrice legale,dispuse de procurori pe acest caz au concluzionat că tinerii erau responsabili la momentul comiterii crimei.

Procuratura a solicitat condamnarea celor trei adolescenţi la câte 10 ani de închisoare.

În toamna anului trecut, Judecătoria din Hânceşti i-a achitat pe cei trei, motivând decizia prin aceea că, fapta nu ar fi fost săvârşită de către inculpaţi. 

Aceasta s-a întâmplat chiar dacă procurorii au administrat probatoriul ce dovedeşte vina inculpaţilor, inclusiv declaraţiile părţii vătămate şi a martorilor, raportul Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii de evaluare psihologică a victimei, care a concluzionat că elevul a fost abuzat sexual, expertiza psihiatrică legală a minorului, alte probe concludente.

Procuratura a contestat ca fiind ilegală sentinţa de achitare, iar astăzi, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul declarat de procurori împotriva sentinţei de achitare, emisă de Judecătoria Hânceşti, pronunţând o nouă hotărâre, prin care toţi trei inculpaţi au fost recunoscuţi culpabili.

Hotârârea Curţii de Apel este difinitivă şi executorie, dar poate fi supusă căilor de atac.


Tematic

Doi violatori din Drochia, condamnaţi împreună la 34 de ani de închisoare
Numărul de cazuri de violență faţă de copii, în descreștere
Şi-a violat propria mamă
Tagurile:
elevi, minori, viol, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei