11:17 20 Ianuarie 2018
Chişinău0°C
În direct
Streleț Ponta Moldova România

Soarta celor 150 de milioane de euro pentru RM, în mâinile Parlamentului român

Guvernul RM
Moldova
Sa primesc un link scurt
6720

Klaus Iohannis a transmis Parlamentului spre ratificare Acordul privind împrumutul de 150 de milioane de euro oferit Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat pe 9 octombrie decretul privind supunerea spre ratificare de către Parlamentul României a Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, transmite Sputnik, cu referire la un comunicat al Preşedinţiei române.

Împrumutul va fi acordat în trei tranșe. Prima tranşă, în valoare de 60 de milioane de euro va fi oferită în acest an. Ulterior, va fi acordată a doua tranșă în sumă de 50 de milioane de euro şi a treia de 40 de milioane.

Acordul prin care România îi va oferi Republicii  Moldova un împrumut de 150 de milioane de euro a fost aprobat de Guvernul de la Chişinău în data de 7 octombrie şi va fi propus Parlamentului moldovean spre ratificare. Creditul va fi acordat pe un termen de 5 ani, cu o dobândă de 1,5 la sută anual. Acordul de împrumut va intra în vigoare după ratificarea de către Parlament.

Tematic

A fost semnat acordul de împrumut între România şi Republica Moldova
Victor Ponta: România va ajuta Moldova cu un împrumut de 150 de milioane de euro
Tagurile:
ratificare, decret, împrumut, Klaus Iohannis, Moldova, România
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei