01:21 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Игорь Попа Igor Popa

Avocaţii lui Filat: percheziţiile repetate sunt ilegale

© Sputnik / Vladimir Poluşatov
Moldova
Sa primesc un link scurt
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)
53 0 0

Apărarea ex-premierului Vladimir Filat susţine că percheziţiile desfăşurate miercuri şi joi la domiciliile clientului său sunt contrare legii.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Apărarea lui Vladimir Filat susţine că percheziţiile repetate desfăşurate de oamenii legii la domiciliile acestuia în zilele de miercuri şi joi sunt ilegale.

Avocatul Igor Popa a declarat pentru Sputnik că „o nouă percheziţie trebuie să se bazeze pe motive noi, probe noi, care să fundamenteze presupunerea rezonabilă la care face referire art. 125 alin. 1 din Codul de Procedură Penală”.

„Aceste motive trebuie prezentate Procurorului General şi trebuie declanşată o nouă procedură de ridicare a imunităţii. Este ca şi cum s-ar emite un nou mandat de arestare în baza aceleiaşi Hotărâri a Parlamentului”, susţine apărarea lui Filat. 

Potrivit avocatului, Vladimir Filat, având la moment calitatea de deputat, mai beneficiază de imunitate parlamentară pentru alte acte procesuale repetate, cum ar fi percheziţia repetată.

„Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie, a Procuraturii Anticorupţie şi a Judecătorului de Instrucţie ce le-a autorizat, care sfidează de o manieră gravă legea și buna desfășurare a procesului penal și a justiției”, constată apărarea ex-premierului.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au desfăşurat miercuri seara şi în prima parte a zilei de joi percheziţii la cele două case ale ex-premierului Vladimir Filat, situate pe strada Pirogov şi Drumul Viilor. La încheierea percheziţiilor, oameni legii nu au făcut nicio declaraţie. Aceştia au ieşit din casa lui Filat de pe Drumul Viilor cu câteva cutii şi mai multe tocuri de arme.

Vladimir Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Chişinău va examina la 23 octombrie recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care ex-premierul Vladimir Filat a fost plasat sub arest preventiv. 

Тема:
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)

Tematic

Apărarea lui Filat contestă la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani
30 de zile de arest pentru Vladimir Filat
Tagurile:
Popa, percheziţii, Filat, arest, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei