20:46 19 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.46
  • USD17.90
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64
Moldova
Sa primesc un link scurt
243430

Preşedintele de onoare al democraţilor Dumitru Diacov a declarat că joi, la şedinţa plenară a Parlamentului, fracţiunea PD va face un apel către toţi deputaţii pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare.

CHIŞINĂU, 4 nov- Sputnik. Doi deputaţi PLDM sunt gata să facă parte din viitoarea coaliţie de guvernare, a declarat pentru Sputnik preşedintele de onoare al democraţilor, Dumitru Diacov. 

Reacţia vine după ce miercuri liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că formaţiunea sa nu va participa la negocierile cu PD cu privire la crearea unei noi alianţe de guvernare.

„Chiar astăzi am discutat cu doi deputaţi PLDM. Aceştia mi-au confirmat că sunt gata să discute cu noi despre crearea unei noi coaliţii de guvernare”, a declarat Diacov. 

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец
© Sputnik / Miroslav Rotari

„Supărările personale îi fac pe liberal-democraţi să împingă interesele ţării pe plan secund. Decizia Consiliului politic al PLDM este regretabilă. Această formaţiune şi-a avut contribuţia la guvernarea noastră comună”, a continuat democratul.

Diacov a declarat pentru Sputnik că joi, la şedinţa plenară a Parlamentului, fracţiunea PD va face un apel către toţi deputaţii pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare.

„Atunci vom vedea, a fost decizia Consiliului politic al PLDM una care reflectă opiniile tuturor liberal-democraţilor”, a menţionat preşedintele de onoare al PD.

Consiliul Naţional Politic al PLDM a decis miercuri ca formaţiunea să nu participe la negocierile cu PD cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare.

Anunţul a fost făcut de preşedintele interimar al partidului, Valeriu Streleţ, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al PLDM care a durat mai bine de trei ore şi la care au participat membri de partid din toate raioanele republicii. În opinia PLDM, democraţii au provocat deliberat criza politică, „trimiţând în demisie un guvern proeuropean”.

Tematic

Discuțiile PDM-PCRM, ca instrument de presiune asupra PLDM
Lupu: nu comentez frustrări şi stări emoţionale
Tagurile:
Diacov, Streleţ, PD, PLDM, Moldova

Știrile Zilei