17:22 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Moldova
Sa primesc un link scurt
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)
466343

Ex-premierul Filat nu a fost vizitat de nici o rudă în penitenciar, citeşte cărţi din biblioteca puşcăriei şi mănâncă în celulă, statul a cheltuit până în prezent pentru întreţinerea lui în jur de 2,4 mii lei.

CHIŞINĂU, 21 nov – Sputnik. Vladimir Filat mănâncă în celulă, citeşte cărţi din biblioteca penitenciarului şi nu a fost vizitat de nici o rudă apropiată, cu excepţia avocatului, informaţia a fost oferită la solicitarea Sputnik de purtătorul de cuvânt al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur. 

De asemenea, zilnic pentru întreţinerea lui Filat în penitenciar din bugetul de stat sunt cheltuiţi 78,22 de lei, în comparaţie cu 132,57 de lei în cazul condamnaţilor. Filat are voie să se folosească de aparat de radio, televizor, casetofon personal sau de orice alte aparate autorizate de către administraţia  penitenciarului, cu condiţia achitării plăţii pentru energia electrică consumată. El mai poate procura literatură, să se aboneze şi să primească ziare şi reviste din contul mijloacelor proprii sau ale altor persoane. 

O zi în izolator pentru ex-premierul Filat începe cu micul dejun care îl ia în celulă între 6:15-7:00. Penitenciarul asigură deţinutului recepţionarea emisiunilor radiofonice şi televizate.  Învinuitul Filat are acces şi citeşte cărţi din biblioteca instituției de detenție.

Vladimir Filat beneficiază zilnic de plimbări. Acestea au loc într-o curte specială sub stricta supraveghere a gardienilor, cu o durată de cel puţin o oră.

Prânzul îl ia între orele 12:00-13:00, iar ultima masă din zi – cina, i se oferă între orele 16:00-17:00, la fel în celulă. 

Prevenitul Filat se deţine într-o celulă cu veceu în interior şi cu duş. Acesta mai are un coleg de cameră. Celula lui Filat are 10 metri pătraţi. 

Din data de 23 octombrie când a fost transferat din izolatorul CNA în Penitenciarul nr.13 nimeni din rudele deținutului Filat nu a solicitat DIP-ului întrevederi.  Ex-premierul este vizitat zilnic doar de avocatul său. Durata acestor întrevederi diferă de la o zi la alta (în mediu 30 de minute) şi au loc în conformitate cu  programul zilnic al deținuților.


Тема:
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)

Tematic

Procurorul Popenco a explicat când va fi trimis în judecată dosarul Filat
Ex-premierul Vladimir Filat rămâne în arest
Tagurile:
celulă, penitenciar, Filat, Moldova


Știrile Zilei