05:01 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Moldova
Sa primesc un link scurt
Toamna demisiilor (70)
12021

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a declarat că PLDM nu şi-a schimbat poziţia în privinţa discuţiilor cu PD despre crearea unei noi coaliţii de guvernare.

CHIŞINĂU, 23 nov – Sputnik. Decizia liberal-democraţilor de a merge la consultări cu şeful statului cu privire la desemnarea unei candidaturi la funcţia de prim-ministru încă nu înseamnă că PLDM se va aşeza la masa de dialog cu PDM privind crearea unei coaliţii de guvernare, a declarat pentru Sputnik deputatul PLDM, Tudor Deliu. 

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец
© Sputnik / Miroslav Rotari

„Dacă ne-am fi schimbat decizia, am fi anunţat despre aceasta opinia publică. Sunt simple consultări cu şeful statului, despre care noi am anunţat anterior că le contramandăm. Decizia noastră rămâne deocamdată neschimbată”, a declarat Deliu pentru Sputnik.

Preşedintele Nicolae Timofti va avea în seara zilei de luni consultări cu fracțiunea parlamentară a PLDM, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. Întrevederea va avea loc la Reședința de Stat, începând cu ora 17.30.

Timofti a desfăşurat asemenea consultări la 9 noiembrie cu PDM, PL şi PCRM. Patridul Socialiştilor a anunţat că nu va participa la aceste discuţii, iar PLDM a cerut amânarea lor.

Тема:
Toamna demisiilor (70)

Tematic

Cine îl va înlocui pe Vladimir Filat la șefia PLDM
PLDM nu participă la negocierile cu PD
Tagurile:
Deliu, PLDM, consultări, guvernare, Timofti, Moldova

Știrile Zilei