18:46 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Освобожденное от боевиков ИГИЛ село в провинции Хама

Cavcaliuc despre „lista dușmanilor SI”: cetățenii Moldovei sunt în siguranță

© Sputnik/ Mikhail Alaeddin
Moldova
Sa primesc un link scurt
22511

Gruparea teroristă „Statul Islamic” a publicat miercuri un nou video propagandistic în care a enumerat țările care fac parte din coaliția globală și pe care le consideră dușmani ai SI. În total, în această listă figurează 60 de țări, printre care și Moldova.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. Gheorghe Cavcaliuc, șeful în exercițiu al Inspectoratului General de Poliție al RM, a declarat joi, referindu-se la faptul că Moldova a fost inclusă în lista țărilor pe care gruparea teroristă radicală „Statul Islamic" le consideră inamici ai săi, că cetățenii Republicii Moldova sunt în siguranță.

Gruparea teroristă „Statul Islamic" a publicat miercuri un nou video propagandistic în care a enumerat țările care fac parte din coaliția globală și pe care le consideră dușmani ai SI. În total, în această listă figurează 60 de țări, printre care și Moldova.

„Organele de ocrotire a ordinii de drept, în special serviciile operative ale MAI, Inspectoratul General de Poliție, colegii de la SIS, activează permanent și acumulează informații referitor la eventualele riscuri pentru securitatea națională a Moldovei și la alte pericole serioase care vin din direcţia respectivă. De fiecare dată când primim o informație veridică, suspecții sunt reținuți și deferiți justiției. De aceea cetățenii Moldovei se află în siguranță", a spus Cavcaliuc.

Potrivit acestuia, „serviciile securității de stat își îndeplinesc conștiincios obligațiunile de serviciu, documentează activitatea criminală și intențiile persoanelor suspecte, după care acestea sunt trase la răspundere".

Săptămâna trecută, la Chișinău a fost reținut un sirian de 30 de ani, în baza articolului din Codul Penal al RM  care se referă la finanțarea terorismului. Vineri, 20 noiembrie, Serviciul de Informații și Securitate al RM a adoptat decizia de a-l expulza din ţară, fiindu-i interzisă intrarea în Republica Moldova pe o perioadă de 15 ani.

Tematic

Moldova ar putea fi folosită ca bază pentru pregătirea unor atacuri teroriste
Terorismul, marea provocare şi examenul picat
Tagurile:
intrare interzisă, expulzat, reținut, suspecți, cetățeni, teroriști, securitate, Stat Islamic, Gheorghe Cavcaliuc, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei