09:54 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Staricov

Starikov: Rusia este deschisă oricând pentru ameliorarea relațiilor cu Moldova

© Sputnik / Vladimir Polusatov
Moldova
Sa primesc un link scurt
62 0 0

Scriitorul și publicistul rus Nicolai Starkov și-a împărtăşit pentru Sputnik Moldova opiniile cu privire la evoluția evenimentelor din țară.

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Rusia este deschisă oricând pentru ameliorarea relațiilor de bună vecinătate cu Moldova, a menționat scriitorul și publicistul rus Nicolai Starkov într-o discuție cu jurnalistul de la Sputnik Moldova.

„Sunt absolut convins că din partea noastră nu vor exista nici un fel de probleme pentru ca aceste relații să se îmbunătățească. Rusia promovează consecvent o politică prietenoasă față de toate statele din spațiul postsovietic", consideră publicistul.

Potrivit acestuia, în Moldova trebuie să acceadă la putere patrioți adevărați ai țării.

„Cel puțin, acele forțe care pledează pentru păstrarea statalității. Este foarte straniu să auzi că cineva este patriotul țării pe care el încearcă să o lichideze", a adăugat Starkov.

El a opinat că forțele politice prooccidentale provoacă în mod conștient dezbinarea societății din republică, fapt ce reprezintă un pericol serios. Publicistul a adus drept exemplu situația din Ucraina care s-a pomenit dirijată din exterior din cauza lipsei unor forțe de stat patriotice.   

„Astăzi, orice patriot al Moldovei va manifesta împotriva acelor acțiuni care duc la dezbinarea în societate. Acest lucru este absolut evident. Însă dacă pentru niște politicieni oarecare nu este clar ceea ce este evident pentru cetățeanul de rând, înseamnă că noi nu înțelegem până la capăt scopurile pe care le urmăresc acești politicieni. Suntem nevoiți să constatăm în acest caz că, cel mai probabil, anume lichidarea Moldovei ca stat și crearea a încă unui focar tensionat în apropierea hotarelor rusești reprezintă scopul final al acestor politicieni prooccidentali care astăzi se declară patrioți ai Moldovei", a punctat scriitorul.

Starikov s-a pronunțat și în legătură cu alegerile parlamentare anticipate în Moldova: „Citându-l pe Lenin — „Cei de jos nu mai vor, iar cei de sus nu mai pot" —, putem concluziona că sunt iminente noi alegeri, pentru ca parlamentul să reflecte în totalitate opinia poporului. Astăzi marea majoritate a societății moldovenești  se simte înșelată în urma scandalurilor legate de corupție".

Nicolai Starkov este cunoscut ca expert în domeniul istoriei și economiei datorită numeroaselor interviuri și participării în emisiuni televizate, precum și prin cărțile sale: „Спасение доллара — война" („Salvarea dolarului înseamnă război"), „Кризис. Как это делается" („Criza. Cum apare aceasta"), „Шерше ля нефть" („Căutați petrolul"), „1917: разгадка "русской" революции" (1917: descifrarea revoluției „ruse"), „Кто заставил Гитлера напасть на Сталина" („Cine l-a obligat pe Hitler să-l atace pe Stalin") ș. a.

Tematic

Peste 5 mii de cetățeni vor trece cu traiul în Rusia în 2015
Într-un an, gazul rusesc livrat Moldovei s-a ieftinit cu aproximativ 162 dolari
Tagurile:
statalitate, publicist, Scriitor, independență, relații, opinie, Rusia, Nicolai Staricov
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei