16:39 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Елочная игрушка

Intemperiile, aproape să compromită ceremonia de inaugurare a Pomului de Crăciun

© Sputnik / Владимир Песня
Moldova
Sa primesc un link scurt
23 0 0

Ceremonia de inaugurare a sărbătorilor de iarnă nu a fost compromisă de furtuna dezlănțuită pentru că în acest an principalul Pom de Crăciun al țării nu a fost instalat, ca de obicei, în Piaţa Marii Adunări Naționale, ci a fost ales unul din brazii care se înalță în mod natural lângă Arcul de Triumf.

CHIȘINĂI, 2 dec — Sputnik. Ceremonia de aprindere pe 1 decembrie a luminilor pe Pomul de Crăciun din centrul Chișinăului putea fi compromisă de declanșarea unei furtuni puternice însoțită de ploaie cu grindină.

Vremea rea nu a fost o surpriză, deoarece Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunțase încă de luni „cod galben" de vânt puternic cu viteza de până la 17 — 22 m/sec., iar pe alocuri până la 23 — 25 m/sec, pentru zilele de 1 și 2 decembrie.

Marți, în a doua jumătate a zilei, cerul senin s-a acoperit brusc de nori grei, declanșând un adevărat uragan care a lăsat fără lumină zeci de localități din întreaga țară, iar în Chișinău a doborât mai mulți copaci.

Ceremonia de inaugurare a sărbătorilor de iarnă nu a fost compromisă de intemperii datorită faptului că în acest an principalul Pomul de Crăciun al țării nu a fost instalat, ca de obicei, în Piaţa Marii Adunări Naționale, ci a fost ales unul din brazii care se înalță în mod natural lângă Arcul de Triumf.

Angajaţii direcţiei abilitate a primăriei au început să împodobească Pomul încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Au fost făcute din timp calcule pentru a stabili dacă bradul va rezista sub greutatea ghirlandelor și jucăriilor.

Totul s-a încheiat cu bine, iar la final nici chiar vremea rea nu a fost în stare să împiedice aprinderea luminilor de sărbătoare la ora stabilită. În seara de 1 decembrie nu doar Pomul de Crăciun a strălucit, ci întreaga piață din centrul capitalei a fost inundată de luminile de sărbătoare.

Tematic

Tarifele cresc, drumurile degradează, iar Chirtoacă caută loc pentru Brad
Tagurile:
sărbători de iarnă, furtună, Pom de Crăciun, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei