10:00 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
В вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями

Deocamdată, fără gripă la Chişinău

© Sputnik / Sergei Venyavskiy
Moldova
Sa primesc un link scurt
1211

În instituțiile medicale din Chișinău au fost prezentate patru probe cu suspiciune de gripă, însă niciuna dintre acestea nu s-a confirmat. Mai mult decât atât, într-o săptămână a scăzut morbiditatea cu infecții respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. La Chișinău nu a fost înregistrat deocamdată nici un caz de îmbolnăvire cu gripă, potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din capitală.

Скорая помощь
© Sputnik / Евгений Панасенко

De altfel, au fost expediate pentru analize de laborator patru probe cu suspectare de gripă, dar niciuna dintre acestea un a fost confirmată.

În perioada de la 23 la 29 noiembrie, în capitală au fost înregistrate 2 mii 60 de noi cazuri de îmbolnăvire cu infecții respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare, ceea este cu 10,4% mai puțin decât în săptămâna anterioară (2 mii 299 de cazuri).

În perioada analizată au fost internați 54 de bolnavi, dintre care 40 de copii. Potrivit statisticii, infecțiile respiratorii au fost atestate în special la micuții în vârstă de până la 6 ani – o mie douăzeci și două de cazuri.

Tematic

Creşte numărul cazurilor de răceli în capitală
Tagurile:
infecții respiratorii, morbiditate, gripă, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei