09:59 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Închisoare

Filat nu a ieşit din greva foamei

© Sputnik / Igor Vzorov
Moldova
Sa primesc un link scurt
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)
11430

Departamentul Instituţiilor Penitenciare a precizat pentru Sputnik că ex-premierul Vladimir Filat, aflat în detenţie preventivă, se află în a treia zi de grevă a foamei.

CHIŞINĂU, 2 dec – Sputnik. Vladimir Filat, aflat în detenţie preventivă la Penitenciarul nr.13, mai este încă în greva foamei, a declarat pentru Sputnik şefa Secţiei relaţii cu publicul şi mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur. 

„Prevenitul Vlad Filat acceptă să bea doar apă”, a precizat Bucur.

„În urma examinării stării de sănătate al prevenitului Vladimir Filat, medicii din cadrul instituției de detenție au apreciat ca satisfăcătoare starea de sănătate a acestuia”, a notat şefa Secţiei relaţii cu publicul şi mass-media a DIP.

Igor Popa, avocatul lui Vladimir Filat, a declarat pentru Sputnik că ex-premierul a intrat de luni în greva foamei „în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13”.

Filat are statut de învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în cadrul dosarului fraudelor de la BEM. Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Тема:
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)

Tematic

A doua zi de grevă a foamei: Filat bea doar apă
Vladimir Filat nu mai scrie testamentul
Tagurile:
Bucur, fraude bancare, penitenciar, Filat, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei