10:02 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Air Moldova

Moldovenii nu se mai tem să zboare cu avionul

© Sputnik / Rodion Proca
Moldova
Sa primesc un link scurt
62 0 0

Autoritatea Aeronautică Civilă a prezentat efectele liberalizării pieței serviciilor de transport aerian în Moldova și impactul acesteia asupra conectivității, dezvoltării economice dar și a domeniului social.

CHIŞINĂU, 2 dec – Sputnik. Datorită procesului de liberalizare a spatiului aerian, care a început în 2012 prin semnarea Acordului privind Spațiul Aerian UE — Republica Moldova și a continuat în 2013 prin eliminarea barierelor de acces la piața serviciilor de transport dintre Republica Moldova și Federația Rusă, în prezent asistăm la o creștere semnificativă a traficului de pasageri de la 1,2 milioane pasageri în 2012 la peste 2 milioane pasageri în 2015. 

„Moldova este probabil primul caz în istoria modernă a procesului de liberalizare a serviciilor de transport aerian, când operatorul aerian național a înregistrat o creștere semnificativă a cotei de piață, de la 40 la 48%, după liberalizarea accesului la piață”, anunţă Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

Conducerea AAC și-a asumat rolul de stimulare a operatorilor aerieni să dezvolte noi destinații directe din și spre Chișinău.

Tematic

Aeroportul Internațional Chișinău își schimbă imaginea
La aeroportul Chişinău a fost intensificat controlul securităţii
La Chișinău ar putea să apară o rută de troleibuz până la Aeroport
Tagurile:
AAC, aeroport, avion, Moldova, pasageri, trafic
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei