10:45 23 Februarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
Выборы в Приднестровье

Alegătorii de la Tiraspol s-au răzvrătit după alegeri

© Sputnik/
Moldova
Sa primesc un link scurt
52 0 0

Oamenii consideră că alegerile de la 29 noiembrie au avut loc cu multiple încălcări, mai ales în ceea ce privește listele alegătorilor.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Participanții la mitingul din prejma clădirii CEC a nerecunoscutei republici nistrene au cerut să le fie puse la dispoziţie listele celor care au votat la alegerile din 29 noiembrie, transmite corespondentul RIA Novosti.

În total, la acțiunea care a fost autorizată de autoritățile orășenești au participat aproximativ 500 de persoane, inclusiv oameni veniți cu autobuzul de la Râbnița și Dubăsari.

Cei care au luat cuvântul și-au exprimat nemulțumirea față de rezultatele alegerilor, declarând că ar fi existat numeroase încălcări și falsificări în timpul alegerilor. La finalul mitingului, a fost adoptată o rezoluție în adresa președintelui Transnistriei și a procurorului regiunii cu cerința de a reacționa la alegerile ”incorecte”.

Pe motivul încălcării ordinii de desfăşurare a mitingului a fost iniţiat un dosar cu privire la încălcările administrative, în baza faptului că potrivit legii, nu se admite organizarea adunărilor la o distanță mai mică de 30 de metri de la clădirile în care activează organele puterii de stat ale Transnistriei.

 

Tematic

În Transnistria au anunțat rezultatele prealabile ale alegerilor
Tagurile:
incorecte, Transnistria, miting, alegeri, Transnistria
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei