21:48 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
PLDM sediu ЛДПМ офис

Biroul Permanent Central al PLDM va decide când se convoacă Consiliul Politic

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
51 0 0

Biroul Permanent Central al PLDM se va convoca în şedinţă pentru a decide data convocării Consiliul Naţional Politic al formaţiunii.

CHIŞINĂU, 6 dec – Sputnik. PLDM nu a decis încă când va fi convocat Consiliul Naţional Politic al formaţiunii, unde urmează să se decidă dacă liberal-democraţii continuă discuţiile cu PD, PL şi grupul Leancă cu privire la crearea unei noi alianţe de guvernare. 

Парламент
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, a declarat că data convocării şedinţei Consiliului Naţional Politic va fi decisă de Biroul Permanent Central al PLDM. 

Preşedintele în exerciţiu al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat joia trecută că PLDM se va întruni din nou în şedinţa Consiliului Politic Naţional pentru a decide dacă va participa sau nu în continuare la discuţiile cu privire la crearea unei coaliţii de guvernare cu PD, PL şi grupul Leancă. 

„Vom convoca încă o dată Consiliul Politic Naţional şi vom lua decizia dacă să continuăm discuţiile sau să declarăm că nu mai participăm la aceste discuţii”, a declarat Streleţ după a doua rundă de negocieri cu PD, PL şi grupul Leancă cu privire la crearea unei noi alianţe. 

Парламент Республики Молдова
© Sputnik / Miroslav Rotari

Streleţ s-a plâns că pe parcursul celor două şedinţe de discuţii nu s-a ajuns la nici o înţelegere cu privire la pre-condiţiile PLDM şi anume guvern neafiliat politic şi instituţii scoase de sub influenţa politicului.  

Dacă până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a statuat că, imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi.

Tematic

Maria Ciobanu ar putea fi deputatul PLDM care nu susţine negocierile cu PD
Streleţ: condiţiile înaintate de PLDM să fie respectate în totalitate
PLDM: pre-condiţii la condiţii
Tagurile:
Deliu, Streleț, PLDM, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei