12:00 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Moldova
Sa primesc un link scurt
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
681 0 0

Majoritatea parlamentară absolută formată din 55 de deputaţi l-a propus pe democratul Pavel Filip pentru funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Majoritatea parlamentară absolută formată din 55 de deputaţi l-a înaintat vineri pe democratul Pavel Filip, ministrul în exerciţiu al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, la funcţia de prim-ministru. Documentul a fost depus la Preşedinţia Republicii Moldova. 

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat pentru Sputnik că un asemenea document a fost depus cu puţin timp în urmă.

„Am primit acest document şi se analizează”, a declarat Ţurcanu.

„Îmi exprim speranţa că domnul preşedinte Timofti va da dovadă de înţelepciune şi va respecta Constituţia!”, a scris pe pagina sa de socializare deputatul PD, Sergiu Sârbu.

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Păduraru, şeful Aparatului Preşedintelui, a declarat că în dimineaţa zilei de vineri preşedintele PD, Marian Lupu, i-a transmis un document şefului statului Nicolae Timofti prin care îl informează că pe parcursul zilei de vineri majoritatea constituită în Parlament îi va prezenta un alt candidat la funcţia de premier şi îi solicită lui Timofti să anuleze decretul semnat joi seara.

Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)

Tematic

Candu a pus cruce pe şansele "Guvernului Păduraru"
Preşedintele Timofti a spus tot ce crede despre Ion Păduraru
Tagurile:
Pavel Filip, candidat, PD, premier, Moldova


Știrile Zilei