10:32 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Moldova
Sa primesc un link scurt
135 0 0

ANRE face unele recomandări consumatorilor de gaze naturale care depistează diferenţe între datele din factură şi cele indicate de contorul de gaze.

CHIŞINĂU, 23 ian – Sputnik.  Întrucât în lunile de iarnă consumul de gaze naturale și facturile pentru acest  consum cresc în mod simțitor,  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) recomandă consumatorilor care depistează diferențe între datele din factură și cele indicate de contorul de gaze să se adreseze, pentru soluționarea acestei probleme, la furnizorul de gaze naturale sau la ANRE, în cazul în care acestea sunt eronate. 

Precizarea ANRE vine după ce mai mulţi consumatori au depus petiţii la guvern în care s-au plâns că datele din ultimele facturi primite sunt mai mari decât cele de pe contor. 

ANRE precizează că Regulamentul cu privire la furnizarea și utilizarea gazelor naturale, nu prevede includerea în facturi a unor volume suplimentare de gaze naturale, care urmează a fi achitate de către consumatorii de gaze naturale. Potrivit Regulamentului, furnizorul emite factura pentru gazele naturale furnizate consumatorului în funcţie de volumul de gaze naturale utilizat de consumator și înregistrat de contor.

ANRE informează consumatorii că în cazul în care nu este acces la echipamentul de măsurare pentru citirea indicaţiilor, furnizorul este în drept să emită facturi în baza calculelor estimative ale consumului de gaze naturale pe o perioadă nu mai mare de 2 luni. Operatorul de reţea este obligat să contacteze consumatorul final pentru a i se asigura accesul la echipamentul de măsurare. 

Dacă consumatorul final nu reacţionează la solicitarea operatorului de reţea, fapt confirmat documentar, acesta este în drept să deconecteze instalaţiile de gaze naturale ale consumatorului respectiv, cu respectarea prevederilor Regulamentului.

Tematic

ANRE a aprobat revizuirea formulei de calculare a tarifelor la gaze
Care va fi prețul gazului rusesc pentru Republica Moldova în 2016
Tagurile:
facturi, ANRE, Moldova, gaz, tarif


Știrile Zilei