12:04 20 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Constantin Botnari

Ce se ascunde în spatele plecării unui democrat din Parlament

pdm.md
Moldova
Sa primesc un link scurt
133410

Constantin Botnari, secretarul general al PDM, şi-a prezentat cererea de demisie din funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Democratul Constantin Botnari, secretarul general al PDM, pleacă din Parlament. Bornari, cunoscut ca un apropiat al omului de afaceri Vladimir Plahotniuc, a depus pe numele preşedintelui Parlamentului Andrian Candu  cererea de demisie din funcţia de deputat.

Hotărârea privind demisia acestuia a fost înregistrată la începutul acestei săptămâni la Biroul permanent al Parlamentului. Democratul îşi explică decizia prin „motive personale”.

Михай Гимпу
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

Potrivit unor experţi, decizia de a pleca din Parlament a democratului Constantin Botnari face parte din strategia de consolidare a forţelor PDM înainte de alegerile prezidenţiale. O altă idee exprimată de experţi este că PD îşi va întări poziţiile în Guvern, în condiţiile în care la unele structuri importante încă nu au fost numiţi administratori.

Botnari este prezentat pe site-ul oficial al PDM ca „un partener de nădejde pentru echipele partidului din satele și orașele țării, alături de care se implică în rezolvarea problemelor”.

„Nu face politică de la oficiu sau de la televizor, ci merge peste tot în țară, acolo unde poate vorbi față în față cu oamenii”.

Potrivit site-ului oficial al Parlamentului, fracţiunea PDM este formată din 19 deputaţi.

Constantin Botnari a acces în Parlamentul Moldovei în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014. 

Tematic

Ghimpu: nu va deţine puterea în Republica Moldova PD-ul
Pavel Filip, candidatul PD la funcţia de premier. Ce spune Preşedinţia
Tagurile:
Constantin Bornari, PDM, Parlament, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei