07:19 17 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.38
  • USD17.87
  • RUB0.23
  • RON4.34
  • UAH0.64
Moldova
Sa primesc un link scurt
Soarta lui Vladimir Filat, la mâna justiţiei (65)
336 0 0

Doi deputaţi PLDM au venit să-l susţină moral pe Vladimir Filat la şedinţa de judecată de miercuri, la Judecătoria Buiucani.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Preşedintele PLDM Vladimir Filat are nevoie de susţinere morală, a declarat miercuri deputatul liberal-democrat Tudor Deliu după şedinţa de judecată în cazul ex-premierului Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. 

La şedinţa de judecată de miercuri, care s-a desfăşurat la Judecătoria Buiucani, au venit „să-l susţină” pe Filat doi deputaţi PLDM – Tudor Deliu şi Maria Ciobanu.

„Am venit să-l susţinem moral pe preşedintele PLDM, domnul Vlad Filat, în acest proces care durează de atâta timp”, a declarat Deliu.

Acesta şi-a exprimat speranţa că Filat va fi cercetat în liberate.

Влад Филат
© Sputnik / Мирослав Ротарь

În ianuarie, au început şedinţele de judecată în fond în cazul lui Filat. Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b) şi 326 alineat 3, litera a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Ex-premierul se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chişinău.

Тема:
Soarta lui Vladimir Filat, la mâna justiţiei (65)

Tematic

Filat la judecată în cămaşă albă şi pantaloni la dungă
Vladimir Filat nu doreşte să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al PLDM
Tagurile:
Deliu, fraude bancare, Filat, dosar, Moldova

Știrile Zilei