19:20 22 Martie 2018
Chişinău0°C
În direct
Президент Молдовы Николай Тимофти и президент Румынии Клаус Йоханнис

Timofti promite să găsească o ieșire din criză

photo: facebook/Nicolae Timofti Presedintele Republicii Moldova
Moldova
Sa primesc un link scurt
56 0 0

După consultările cu FMI și țările europene, „noi vom găsi căile de ieşire din situaţia nu uşoară”, a declarat la București pentru jurnaliști președintele RM, Nicolae Timofti.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat la încheierea întrevederii cu șeful statului român, Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă comune, că Moldova va reuşi să găsească o ieşire din situaţia dificilă în care se află la ora actuală.

„Sunt multe nereguli în domeniul financiar-bancar. În urma consultărilor cu FMI, cu ţările UE, cu sprijinul prietenilor noştri, al partenerilor, noi vom găsi căile de ieşire din situaţia nu uşoară. Nu avem altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât calea de integrare europeană", a spus Timofti, subliniind că crede în perspectiva Moldovei de a deveni membru al UE.

„Situaţia  nu este simplă, dar eu cred că Republica Moldova, poporul Republicii Moldova  vor alege întotdeauna în Parlament forţe proeuropene", consideră Președintele RM.

Totodată, el este de părere că criza politică și problemele instituționale din Moldova nu au influențat asupra dialogului cu România, ci, dimpotrivă, au apropiat aceste țări.

„Atunci când vorbim de investiții, este important ca în Moldova săi investească banii un partener serios, cu intenții bune, așa cum este pentru noi România", a mai afirmat Timofti.

Șeful statului s-a pronunţat, de asemenea, pentru continuarea colaborării în domeniul energetic dintre România şi Moldova.

Tematic

Ţi-am scris o scrisoare... Ce trebuie să facă premierul Filip
Iohannis către Filip: România, un partener de încredere al Republicii Moldova
Tagurile:
domeniu energetic, soluție, criză, colaborare, Uniunea Europeană, Klaus Iohannis, Nicolae Timofti, România, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei