12:05 20 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Игорь Попа 26.01.2016

Misterul avocaţilor lui Filat: de ce Popa nu a fost miercuri la şedinţă

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
Soarta lui Vladimir Filat, la mâna justiţiei (64)
47530

Avocaţii lui Vladimir Filat şi ex-premierul au refuzat miercuri să discute cu presă după şedinţa de judecată.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Avocaţii ex-premierului Vladimir Filat nu au făcut declaraţii pentru presă după şedinţa de miercuri de la Judecătoria Buiucani, aşa cum se întâmpla de fiecare dată după fiecare prezentare în instanţă.

La Judecătoria Buiucani a avut loc miercuri o nouă şedinţă de judecată în dosarul fraudelor bancare în care ex-premierul este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Pentru prima dată de când se desfăşoară şedinţele pe cazul lui Filat, la şedinţă nu a fost prezent avocatul acestuia, Igor Popa. 

Filat a fost reprezentat în instanţă de un membru din cei şapte al grupului de avocaţi care îl apără pe fostul premier în dosarul fraudelor bancare. Avocata care îl asista pe Popa la fiecare şedinţă de judecată nu a făcut nici o declaraţie pentru jurnalişti.

Încercările Sputnik Moldova de a-l contacta telefonic pe Igor Popa nu s-au soldat cu succes.

Miercuri, nici ex-premierul nu a vrut să răspundă la întrebările presei. În timp ce Filat a fost escortat dintr-o sală de şedinţe în alta, presa l-a întrebat dacă sunt prezentate suficiente probe în acuzarea sa. Ex-premierul a refuzat însă să răspundă.

Comportamentul lui Filat în raport cu presa se deosebeşte de practicile anterioare. Până acum, la fiecare şedinţă de judecată, atunci când acesta ajungea în preajma presei, el răspundea rapid la întrebările puse, sau făcea anumite declaraţii. Ultima dată, Filat a declarat presei că „este nevinovat”.

Următoarea şedinţă de judecată pe cazul Filat va avea loc la Judecătoria Buiucani pe data de 25 februarie, la ora 10.30.

Тема:
Soarta lui Vladimir Filat, la mâna justiţiei (64)

Tematic

Filat la judecată în cămaşă albă şi pantaloni la dungă
Filat refuză să mai comunice cu presa
Tagurile:
fraude bancare, Popa, Filat, dosar, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei