15:05 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Natalia Gherman Наталья Герман

Republica Moldova are un candidat pentru funcţia de Secretar General ‪ONU

© Sputnik / Евгений Панасенко
Moldova
Sa primesc un link scurt
64 0 0

Pe site-ul oficial al organizaţiei internaţionale a fost publică o scrisoare semnată de premierul Moldovei, Pavel Filip, prin care ex-ministrul de Externe Natalia Gherman este recomandată pentru postul de Secretar General al organizaţiei internaţionale.

CHIŞINĂU, 20 feb — Sputnik. Guvernul de la Chişinău a înaintat-o pe Natalia Gherman, fost ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova pentru funcţia de Secretar General ‪ONU.

Demersul a fost făcut printr-o scrisoare oficială semnată de prim-ministrul Pavel Filip şi trimisă la Națiunile Unite prin intermediul ambasadorului ţării noastre la ONU, Vlad Lupan.

În scrisoare se menţionează că Natalia Gherman ar fi un candidat potrivit pentru această funcţie, fiind invocată activitatea acesteia în calitate de ambasador, ministru de externe, dar şi premier interimar al RM.

Nominalizarea Nataliei Gherman s-a făcut în cadrul campaniei iniţiate de Organizaţia Naţiunilor Unite privind alegerea unei femei în fruntea acestei organizaţii — „A Woman for UN Secretary-General".

Adunarea Generală ONU în cadrul căreia va fi ales Secretarul General al organizaţiei este planificată pentru toamna anului 2016.

Tematic

Natalia Gherman a fost numită premier interimar
Natalia Gherman s-a întâlnit la New-York cu Antony J. Blinken
Tagurile:
canditat, Secretar General, înaintată, ONU, Natalia Gherman
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei