15:49 20 Septembrie 2017
Chişinău+ 24°C
În direct
Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора

În Moldova au murit din cauza gripei 11 persoane

© Sputnik/ Виталий Белоусов
Moldova
Sa primesc un link scurt
8502

Numărul celor care au decedați din cauza epidemiei sezoniere de gripă a crescut. Printre aceştia este și un copil de 12 ani.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. În Moldova au fost înregistrate 11 cazuri de deces din cauza complicațiilor provocate de gripă, inclusiv o persoană a decedat la Chișinău, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Mihail Moldovanu, șeful Direcției Sănătate a Primăriei.

"Situația este stabilă. După numărul de îmbolnăviri rămânem la indicatorii săptămânii trecute. Pragul epidemiologic este încă ridicat. Monitorizăm în continuare situația. Luăm măsurile necesare pentru a face față situației", a spus Moldovanu.

Potrivit acestuia, în Chișinău sunt spitale care pot redistribui locurile în cazul în care numărul de îmbolnăviri va crește.

"Până în prezent a fost reprofilată o secție de la maternitatea nr.1, deoarece au fost multe cazuri când gravidele se îmbolnăveau de gripă. Instituțiile medicale dispun de toate medicamentele necesare", a spus Moldovanu.

Săptămâna trecută îmbolnăvirile cu infecții respiratorii acute și gripă au constituit în ţară 371 de cazuri la 100 de mii de populație.

Tematic

Toate întrunirile din ţară, anulate din cauza gripei
Ministerul Sănătăţii anunţă epidemie de gripă în Moldova
Tagurile:
Moldovanu, medicamente suficiente, reprofilarea instituțiilor medicale, 11 morți, decese, gripă, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei