15:06 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Национальный банк Молдовы

Miercurea viitoare va fi anunţat numele guvernatorului BNM

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
3320

La începutul săptămânii viitoare, comisia specială din Parlament va organiza interviurile cu candidaţii la funcţia de guvernator al BNM.

CHIŞINĂU, 23 feb – Sputnik. Săptămâna viitoare va fi organizată cea de-a doua etapă a concursului pentru suplinirea postului de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), astfel încât miercuri seara să fie clară candidatura şefului BNM, a declarat preşedintele Parlamentului Andrian Candu, după şedinţa comisiei pentru selectarea candidatului la funcţia de guvernator al BNM.

„Sper că voi prezenta plenului Parlamentului joia sau vinerea viitoare candidatul la funcţia de guvernator al BNM. Scopul este ca miercuri seara, săptămâna viitoare, să fie decizia cu privire la candidatura guvernatorului”, a declarat spicherul. 

Рабочие место
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Preşedintele comisiei, deputatul Ştefan Creangă, a declarat că şase dintre cei nouă candidaţi au fost admişi în urma examinării CV-urilor, unul urmează să mai prezinte comisiei două acte, iar în privinţa a doi pretendenţi membrii comisiei urmează să verifice dacă aceştia într-adevăr au experienţă în domeniul financiar-bancar.

La începutul săptămânii viitoare, comisia va organiza interviuri cu candidaţii la funcţia de guvernator al BNM.

„Interviul va fi pe viu sau videoconferinţe, în cazul celor care nu reuşesc să vină în Moldova”, a precizat preşedintele Parlamentului.

Andrian Candu a salutat intenţia celor nouă persoane care şi-au înaintat candidaturile la funcţia de guvernator al BNM.

Tematic

Parlamentul se grăbeşte să numească Guvernatorul BNM
Candu a spus cine va conduce BNM
Tagurile:
Candu, Parlament, guvernator, BNM
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei