18:47 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Anatol Şalaru

Şalaru îi răspunde dur şi ironic lui Voronin

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
29320

Ministrul liberal al Apărării, Anatol Şalaru, susţine că a fi membru NATO înseamnă siguranţă, securitate şi apărare.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Ministrul Apărării Anatol Şalaru a reacţionat la solicitarea deputaţilor comunişti de a-l demite din funcţie.

Şalaru le-a răspuns comuniştilor pe pagina sa de socializare că a fi membru NATO, de fapt, înseamnă siguranţă, securitate şi apărare. 

„Să-i spună cineva bătrânului bolșevic aborigen, Voronin, că în țările civilizate NATO este sinonim cu securitate, siguranță si apărare naționala”, afirmă ministrul.

Парламент
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

Şalaru l-a invitat pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cazul în care nu crede acest lucru, să încerce să schimbe staţiunea balneară cehă Karlovy-Vary, unde merge să bea apă minerală, pe o altă locaţie, de exemplu din Ucraina.

Fracţiunea PCRM a înregistrat în Parlament o moţiune simplă asupra activităţii ministrului Anatol Şalaru. Membrii fracţiunii susţin că de când Şalaru este ministru, situaţia în domeniul apărării s-a agravat.

„Am constatat agravarea permanentă a situaţiei în domeniul apărării, asupra modului neprofesionist de conducere a forţelor armate de către domnul Șalaru. Ministrul Apărării manifestă o atitudine iresponsabilă față de securitatea statului și față de apărarea națională, iar retorica Dumnealui este îndreptată, exclusiv, pentru aderarea Republicii Moldova la NATO și unirea cu România. Această poziție este promovată nu doar în țară, dar și în cadrul vizitelor oficiale în străinătate”, se spune în textul moţiunii.

Anatol Şalaru este numit în funcţia de ministru al Apărării de PL. Acesta îşi exercită funcţia de ministru al Apărării din 30 iulie 2015.

Tematic

Interviu exclusiv cu ministrul Apărării: cine va fi şeful Marelui Stat Major
Şalaru vrea să atingă standarde euroatlantice în cooperare cu Ucraina
Tagurile:
moţiune, Şalaru, Voronin, Moldova, NATO, demisie
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei