08:23 19 Martie 2018
Chişinău-10°C
În direct
Михай Гимпу

Ghimpu furios pe PLDM: şeful vostru stă acum la Bernardazzi

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
11130

Liderul PL i-a criticat pe liberal-democraţi pentru ocuparea unei poziţii confortabile prin trecerea în opoziţie şi absolvirea de orice vină pentru perioada de până acum în care s-au aflat la guvernare.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a acuzat liberal-democraţii de sărăcirea populaţiei prin „furtul miliardului de euro din sistemul bancar, furturile de la vamă şi fisc”.

Reacţia lui Mihai Ghimpu a venit după ce fracţiunea PLDM a criticat textul Declaraţiei de stabilizare şi modernizare a Republicii Moldova, prezentat în Parlament de şeful Legislativului, Andrian Candu.

„Cine a furat vama, fiscul? Miliardul? Şeful vostru care stă acum la Berdardazzi. Probe au fost prezentate şi vor mai fi”, a declarat liberalul.

Ghimpu i-a criticat pe liberal-democraţi pentru ocuparea unei poziţii confortabile prin trecerea în opoziţie şi absolvirea de orice vină pentru perioada de până acum în care s-au aflat la guvernare.

În replică, liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a declarat că se încearcă să se pună toată vina pe umerii cuiva.

Liderul PLDM, ex-premierul Vladimir Filat, a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, situat pe strada Bernardazzi 3.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza art. 324 alin. (3) lit. b) şi art. 326 alin. (3) lit. a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Tematic

Streleţ: a furat al nostru, dar a permis al vostru
Lupu: PLDM poartă toată responsabilitatea politică pentru fraudele bancare
Tagurile:
fraude bancare, Ghimpu, Filat, Parlament
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei