18:52 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Тудор Делиу

Deliu i-a luat locul lui Filat

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
131 0 0

Liberal-democratul Tudor Deliu a ocupat până acum funcția de vicepreședinte al fracțiunii PLDM. Acum însă politicianul a devenit președinte al acesteia, înlocuindu-l pe liderul PLDM, Vladimir Filat, învinuit de corupție.

CHIȘINĂU, 25 feb — Sputnik. Tudor Deliu a fost numit președinte al fracțiunii parlamentare a liberal-democraților, înlocuindu-l în această funcție pe fostul prim-ministru, liderul PLDM Vladimir Filat. Decizia respectivă a fost luată la prima ședință a sesiunii de primăvară-vară a Legislativului RM.

Anterior, Deliu a ocupat funcția de vicepreședinte al fracțiunii liberal-democraților.

La mijlocul lunii octombrie, deputații Parlamentului RM au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Filat. Acesta se află în arest preventiv de pe data de 17 octombrie 2015. Ex-premierul este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență în dosarul fraudelor bancare. La 22 decembrie, ancheta a trimis în instanța de judecată o parte din materialele care conțin învinuiri. Procesul împotriva politicianului a început la 5 ianuarie 2016. În aceeași zi, judecătorii i-au prelungit fostului premier termenul de arest preventiv cu încă 90 de zile.

Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc a rămas în continuare vicepreședinte al fracțiunii liberal-democraților.

În ianuarie curent, din fracțiunea liberal-democraților au fost excluși șapte deputați. Astfel, la ora actuală PLDM este reprezentat în Parlament de 12 legislatori.

Tematic

Ghimpu furios pe PLDM: şeful vostru stă acum la Bernardazzi
Motivele pentru care PLDM nu solicită eliberarea sub garanţie a lui Filat
Tagurile:
fracțiune, deputat, parlament, Fracţiunea parlamentară PLDM, PLDM, Parlamentul RM, Vadim Pistrinciuc, Tudor Deliu, Vlad Filat, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei