00:22 20 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России

Veste bună: numărul bolnavilor de gripă este în descreştere

© Sputnik/ Александр Кондратюк
Moldova
Sa primesc un link scurt
32 0 0

Ministerul Sănătăţii anunţă că săptămâna trecută a fost înregistrată o reducere a îmbolnăvirilor prin infecţii acute ale căilor respiratorii.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Conform datelor de supraveghere epidemiologică și monitorizare a gripei, săptămâna trecută a fost înregistrată o diminuare a îmbolnăvirilor prin infecţii acute ale căilor respiratorii (IACRS) ceea ce ar putea reduce din necesitatea de a decreta starea de epidemie de gripă, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Morbiditatea prin IACRS a constituit 335 cazuri la 100 mii populație, cu 36 cazuri mai puțin față de perioada 8-14 februarie.

Săptămâna trecută au fost înregistrate 171 cazuri de gripă sezonieră clinică și cinci cazuri de deces: în mun. Bălți, raioanele Ceadâr-Lunga, Nisporeni, Hâncești și Glodeni. Potrivit ministerului, toate persoanele decedate nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

În total, în sezonul epidemic 2015-2016, până la data de 22 februarie în țară au fost înregistrate 667 cazuri de gripă sezonieră și 11 cazuri de deces.

Tematic

În Moldova au murit din cauza gripei 11 persoane
Miniștrii au discutat despre consecințele gripei în Moldova
Toate întrunirile din ţară, anulate din cauza gripei
Tagurile:
infecţie virală, gripă, sănătate, Moldova, deces
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei