01:18 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Moldova
Sa primesc un link scurt
În instanţa continuă examinarea în fond a dosarului Filat (76)
33810

Judecătoria Buiucani continuă examinarea în fond a dosarului ex-premierului Vladimir Filat, cu audierea unor martori – membri ai Guvernului şi deputaţi.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani va continua vineri examinarea în fond a dosarului în care ex-premierului Vladimir Filat, liderul PLDM, este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare.

Şedinţa de judecată începe la ora 14.00 şi la ea urmează să fie audiaţi alţi martori ai acuzării. Printre aceştia, ex-premierul Iurie Leancă, fostul deputat PLDM Veaceslav Ioniţă, dar şi fostul secretar al Guvernului Victor Bodiu.  

Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor, care instrumentează acest caz, a declarat, miercuri, că martorii audiaţi până în prezent au confirmat prin depoziţiile lor obiectul învinuirii.

„S-a confirmat inclusiv deţinerea fictivă a unor companii pe numele unor persoane care au apărut astăzi în faţa instanţei, companii prin care au fost transferate sume de bani de la BEM la solicitarea inculpatului”, a declarat procurorul.

Avocatul Igor Popa a declarat că săptămâna aceasta în instanţă va fi încheiat procesul de audiere a martorilor din partea acuzării. Potrivit lui Popa, după audierea martorilor acuzări, în instanţă vor veni martorii apărării. Avocatul a declarat că apărarea are peste 30 de martori.

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Тема:
În instanţa continuă examinarea în fond a dosarului Filat (76)

Tematic

Cine sunt martorii care vor veni să-l apere pe Filat în instanţă
Cine îl împiedică pe Filat să vorbească la telefon
Tagurile:
martori, Leancă, Popa, Beţişor, Filat, dosar, Moldova


Știrile Zilei