22:42 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Protestatarii ard anvelope

Ce spune poliţia despre arderea anvelopelor în centrul Chişinăului

Анатолий Кучеренко
Moldova
Sa primesc un link scurt
14620

Poliţia va da o calificare juridică la chemările de a aduce în PMAN anvelope şi va întreprinde toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice în ziua mitingului anunţat pentru 24 aprilie.

CHIŞINĂU, 11 apr – Sputnik. Oamenii legii s-au autosesizat şi urmează să dea o calificare juridică la chemarea liderului Partidului Nostru, Renato Usatâi, de a aduce anvelope la mitingul preconizat în centrul Chişinăului pentru data de 24 aprilie, a declarat pentru Sputnik şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc.

„Poliţia va da o calificare juridică la aceste chemări şi va întreprinde toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice în ziua mitingului anunţat pentru 24 aprilie”, a declarat Cavcalic.

Şeful adjunct al IGP a mai comunicat că toate detaliile cu privire la acţiunile poliţiei şi măsurile ce vor fi luate vor fi anunţate în ajunul preconizatului miting. 

„IGP va susţine sâmbătă, 23 aprilie, o conferinţă de presă în cadrul căreia va pune accentele pe situaţia creată”, a menţionat Cavcaliuc.

Liderul Partidului Nostru a îndemnat persoanele care vor dori să participe duminică, 24 aprilie, la mitingul anti-guvernamental din centrul Chişinăului să aducă cu ei anvelope uzate, care ulterior vor fi arse. Usatâi a declarat într-o postare video că pentru fiecare anvelopă vor fi achitaţi între 150 şi 200 de lei.

Consiliul Marii Adunări Naţionale a anunţat reluarea protestelor la 24 aprilie în PMAN. Motivul revenirii la manifestaţii a fost decizia Comisiei Electorale Centrale de a respinge organizarea unui referendum cu privire la modificarea mai multor articole din Constituţie.

Potrivit Legii cu privire la întruniri, în timpul manifestaţiilor este interzisă deţinerea de arme, de explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Tematic

Miercuri la Chişinău vor avea loc mitinguri pro și contra confirmării Guvernului
Miting în susţinerea statalităţii la Comrat
Tagurile:
24 aprilie, Cavcaliuc, Usatâi, PMAN, miting, Chişinău


Știrile Zilei