21:44 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
instituţie penitenciară

Un director de firmă şi-a ieşit din minţi, când a aflat că poate face puşcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
30010

Fostul director şi fostul manager al unei companii de asigurări,tată şi fiică, au fost condamnaţi pentru delapidarea averii străine.

CHIŞINĂU, 27 apr – Sputnik. Fostul director, împreună cu managerul reprezentaţiei Bălţi a unei companii de asigurări, au fost recunoscuţi culpabili şi condamnaţi pentru delapidarea averii companiei în proporţii deosebit de mari.

Procurorii anticorupţie au demonstrat că, pe parcursul anilor 2005 — 2009, fostul director, în complicitate cu managerul reprezentaţiei Bălţi a companiei de asigurări, care sunt tată şi fiică, au însuşit ilegal mijloace băneşti în valoare de aproximativ 133 de mii de lei. Banii erau alocaţi de oficiul central al companiei pentru remunerarea muncii unui agent de asigurări, care nu a activat nici o zi în cadrul respectivei companii.

Procurorii au stabilit că acest lucru a fost posibil după ce inculpaţii au falsificat semnăturile „agentului” în documentele de achitare a salariului angajaţilor şi în borderourile de eliberare a cardurilor bancare.

Pentru delapidarea averii străine fostul manager, în vârstă de 41 ani, a fost condamnat la 8 ani închisoare. Directorul de 62 ani a fost eliberat de pedeapsa penală. În privinţa bărbatului a fost aplicată măsura de constrângere cu caracter medical — internarea într-o instituţie psihiatrică cu supraveghere obişnuită pentru tratament prin constrângere.

Tematic

De la facultatea de chimie direct la puşcărie
Mâna dreaptă a lui Chirtoacă riscă până la un an de puşcărie
Tagurile:
asigurări, penitenciar, delapidări, Bălţi, procurori
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei