12:21 22 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.61
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
62350

Maşinile militare ale Regimentului 2 Cavalerie al SUA, care se află în Moldova pentru a participa la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, au făcut un popas în drum spre Negreşti pentru a admira peisajul rustic.

CHIŞINĂU, 4 mai – Sputnik. O situaţie bizară a fost observată în timp ce convoiul militar american se îndrepta de la vama Sculeni spre Batalionul de geniu din Negreşti.

Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, cu peste 100 de unităţi de tehnică militară, participă alături de militarii moldoveni, în Moldova, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”. Operaţiunea se va desfăşura la Bazele militare din Negreşti şi Bălţi. 

Pe parcursul zilei de 3 mai, cele 106 maşini americane militare, au traversat frontiera de stat şi s-au îndreptat pe drumul M14 spre Batalionul de geniu din Negreşti, Străşeni.

La un moment dat, în timp ce tancurile americane se îndreptau spre Negreşti, acestea au tras pe dreapta pentru a ceda trecerea unei căruţe, tasă de un cal. Din imaginea plasată pe pagina de socializare a Regimentului 2 Cavalerie al SUA se vede cum militarii americani privesc cu interes carul rustic, care trece nestingherit şi fără interes pe lângă convoiul militar.

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă, 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40  de maşini de geniu şi asigurare.

Scenariul exerciţiului, care se va desfăşura în Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

 

Tematic

Şalaru: militarii americani şi cei moldoveni vor fi împreună de Ziua Victoriei
Premieră în Moldova: peste 100 unități de tehnică militară NATO va trece hotarul
Tagurile:
Dragon Pioneer, Moldova, SUA, militari


Știrile Zilei